Wil je graag meer bewegen en werken aan een gezondere levensstijl? Dan moet je toch zeker de Fitbit Charge eens bekijken!

Fitbit is een Amerikaans bedrijf dat producten ontwikkelt met als doel de gezondheid en levenskwaliteit van hun klanten te verbeteren, en de ‘Charge’ past volledig in deze filosofie. Je kan hem beschouwen als een échte activity tracker, want hij helpt je een zicht te krijgen op je dagelijkse activiteit en inspanningen. Dit doet hij door het registreren van onder meer het aantal genomen stappen, de afgelegde afstand, verbrande calorieën, het aantal beklommen trappen en het aantal actieve minuten.

Fitbit Activity Tracker

Even rusten? Geen probleem! Ook ’s nachts en tijdens je schoonheidsslaapje registreert de Fitbit Charge je slaapritme waarna hij je met een heerlijk stil en zachtjes trillend alarm weer wakker maakt. Dat dit handige apparaatje de naam ‘Charge’ heeft meegekregen doet je misschien al denken dat je hem elke dag op zal moeten laden, maar niets is minder waar, met een batterijduur van wel 5 dagen kan je er een hele (werk)week zorgeloos mee op pad.

Welke functies heeft de Fitbit Charge?

Zie wie er belt

Op het super scherpe OLED-display van de Charge krijg je melding over inkomende gesprekken, ook kan je er statistieken en tijd op aflezen. Wel kan je je telefoon niet rechtstreeks opnemen met deze activity tracker, deze zal je dus uit je broekzak moeten nemen.

Draadloze Synchronisatie

Een functie waar vele activity trackers in ontbreken is het eenvoudig overbrengen van informatie naar andere apparaten zoals je smartphone. Hierin laat de Fitbit Charge de competitie ver achter zich. Hij synchroniseert automatisch draadloos alle gegevens over naar je computer, tablet of smartphone waarna je een gedetailleerd inzicht krijgt in je activiteit en nieuwe doelstellingen kan creëren.

Vergelijk je resultaten

Ben je competitief aangelegd? Goed! Via de smartphone app of op de computer kan je eenvoudig je resultaten delen met je familie of vrienden en met elkaar de competitie aangaan voor extra motivatie.

Registreer je eetpatroon

Met de meeste ‘health apps’ is het bijhouden van je voedselinname een omslachtige bezigheid. Met de Fitbit app kan je eenvoudig je voeding bijhouden door middel van een barcode scanner, calorieschatter, vooropgestelde maaltijden en een uitgebreide voedingsdatabase.

Energie over? Ga sporten!

Gebruik de app om je training bij te houden, je maandelijkse trainingskalender te raadplegen of ga even joggen en gebruik MobileRun om je afgelegde route en andere informatie bij te houden.

Waarom zou ik deze tracker kopen?

Fitbit is hét merk als je het hebt over activity trackers, en de charge is niet voor niets hun best verkopende model. Met een nette moderne look zonder kan je hem zonder probleem dragen in zowat elke situatie en bij elke outfit dragen. Dankzij zijn draadloze synchronisatie en lange batterijduur komen er niet veel kabels aan te pas en heb je met de Fitbit app steeds een heleboel handige extra’s op zak!

Technische Gegevens

 • Batterijduur: 5 dagen
 • Compatibel met Bluetooth 4.0
 • Waterdicht tot op 1 ATM
 • Polsband is vervaardigd uit flexibel en duurzaam elastomeer
 • Bewaart intern tot 7 dagen aan data

Fitbit Charge

Fitbit Charge
9.25

Prijs

9/10

  Kwaliteit

  10/10

   Gebruiksvriendelijk

   9/10

    Functies

    9/10

     Pros

     • - Eenvoudig in gebruik
     • - Zeer goede kwaliteit
     • - Zit comfortabel
     • - Automatische Synchronisatie

     Cons

     • - Bandje moeilijk om te doen
     • - Geen hartslagmeting

     Reacties

     reacties