Of je nu graag wil werken aan een gezondere levensstijl, of gewoon op de hoogte wil blijven van je dagelijkse inspanningen, bij Polar hebben ze meer dan enkel sporthorloges en met deze Polar ‘Loop’ kan je het allemaal. Hij helpt je een duidelijk beeld te krijgen van je dagelijkse activiteiten door 24/7 je beweging te monitoren en begeleid je in het bereiken van je activiteitsdoelstellingen.

Polar Loop Activity Tracker

De Polar Loop is een waterdichte activity tracker met een hele boel interessante functies, maar het allerinteressantste is de koppeling met Polar Flow, een app die je zowel op je smartphone als via de computer een duidelijk overzicht geeft van al je activiteiten.

Welke functies heeft de Polar Loop?

Polar OwnCal

Owncal is een ingebouwde calorieteller, een van de meest efficiënte op de markt. Gepersonaliseerde gegevens worden gegenereerd op basis van je gewicht, lengte, leeftijd, geslacht en de intensiteit van je activiteiten.

24/7 Activity Tracking

Je Polar Loop houdt 24/7 je stappen en verbande calorieën bij en zorgt voor een synchronisatie met de app.

Activity Goal

Op basis van je persoonlijke instellingen en intensiteitsniveau kan de Loop je begeleiden in het bereiken van activiteitsdoelstellingen. Je kan zelf aangeven hoe je je doelstellingen wil bereiken (bijvoorbeeld: ik wil vandaag 20 minuten joggen) en de Loop zal doorheen de dag je vooruitgang tonen op zijn scherm.

Stappen en afstand

Doorheen de dag worden je stappen bijgehouden. Het aantal stappen wordt berekend door de snelheid, intensiteit en regelmatigheid van je postbewegingen te registreren en nauwkeurig te analyseren. In de Polar Flow app kan je ook de afstand welke je hebt afgelegd raadplegen.

Active Time

Active time geeft je de totale tijd besteed in een lage, middelmatige en hoge intensiteit van beweging. In de mobiele app en webservice kan je de tijd gespendeerd in deze verschillende niveaus van activiteit bekijken.

Slaapduur en kwaliteit

De individuele nood aan rust en slaap worden bepaald door verschillende factoren zoals je training, stress, fysieke toestand en levensstijl. De Polar Flow app en web service tonen je hoe lang je hebt geslapen en hoe diep. Door het opvolgen van je slaappatronen kan je bijhouden of eventuele aanpassingen in je levensstijl een invloed hebben op je nachtrust zat je helpt bij het creëren van een gezonde balans tussen rust, dagelijkse activiteiten en training.

Activity Benefit

De module Activity Benefit geeft je dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse feedback over de voordelen van je activiteiten en de effecten van zitten. Hoe meer je beweegt, hoe groter de positieve effecten op je gezondheid. Bekijk je huidige toestand in de mobiele app of bekijk de gedetailleerde informatie op je Polar Flow web service.

Activity Intensity Levels

De Polar Loop registreert je dagelijkse activiteiten volgens vijf niveau’s van intensiteit: rust, zitten, lage-, gemiddelde- en hoge intensiteit. Volg je niveau van inspanning via de mobiele app en web service. Je kan ook de verschillende niveau’s van intensiteit vergelijken: hoe hoger de intensiteit, hoe sneller je je doelstellingen bereikt.

Inactivity Alert

Langdurig zitten heeft een negatief effect op je gezondheid, zelfs op dagen waarin je traint en actief bezigbent. Langdurig zitten heeft een effect op je doorbloeding, metabolisme, energieverbranding en fitheid. Uw Loop zal je eraan herinneren om te bewegen na 55 minuten te zitten en helpt je met het introduceren van kleine actieve pauzes in je dagelijkse routine. Maak hiervan een goede gewoonte en vind nieuwe manieren om te werken aan een gezondere levensstijl.

Technische Gegevens

 • Het interne geheugen van de Polar Loop houdt tot 12 dagen aan data over je activiteiten bij
 • LED display
 • Lage batterij-indicator
 • Herlaadbare batterij met USB kabel
 • Batterijduur: 5 dagen continu gebruik
 • Klok geeft het huidige tijdstip aan (12/24u)
 • Waterbestendig (WR20 – geschikt voor zwemmen)

Waarom zou ik deze tracker kopen?

De Polar Loop is een geweldig stukje technologie en is – waar het merk bekend voor staat – van erg hoge kwaliteit. Dankzij het schermpje heb je steeds een overzicht van je gewenste data zonder dat je er je smartphone bij hoeft te nemen. Een van de grootste troeven van dit model is naar onze mening de Polar software waar je toegang tot krijgt. Doordat ze een van de leidende merken zijn in de markt van sporthorloges en activitty trackers weten ze welke data er belangrijk is en weten ze deze op een creatieve en motiverende manier weer te geven.

 

Polar Loop

Polar Loop
8.75

Prijs

9/10

  Kwaliteit

  9/10

   Gebruiksvriendelijk

   9/10

    Functies

    8/10

     Pros

     • - Duidelijk display
     • - Geeft realtime informatie
     • - Waterbestendig
     • - Zit lekker om de pol
     • - Gebruiksvriendelijk

     Cons

     • - Heeft computer nodig om op te laden
     • - Max. gebruiksduur van 5 dagen
     • - Bevat geen hartslagmeter

     Reacties

     reacties