De nieuwe Samsung Gear Fit2 valt niet zo makkelijk in een bepaalde categorie te plaatsen, het is namelijk een soort hybride tussen een activity tracker, een sporthorloge en een smartwatch.
Twee jaar na de eerste versie van de Samsung Gear Fit in 2014 en de opkomst van vele nieuwe spelers in de markt zijn de verwachtingen hoog voor deze fit2. Samsung stelt ons hier niet teleur en komt met een verniewende combinatie van smart en sportief voor een zeer aantrekkelijke prijs.

product aan pols

meer informatie en prijzen

Design en Comfort

Natuurlijk moeten deze apparaten tegen een stootje kunnen, en zo is het scherm net zoals bij de nieuwste smartphones gemaakt uit Gorilla Glass (3de generatie) wat het kras- en schokbestendig maakt. Het polsbandje is vervaardigd uit het populaire elastomeer wat enorm sterk, water- (en zweet-) bestendig en bovenal hygiënisch is.
gear Fit2 design

Qua grootte is de Fit2 vergelijkbaar met de originele Fit; echter is er gekozen om hem uit te brengen in 2 formaten, namelijk small (polsomtrek van 125-170 milimeter) en large (polsomtrek van 155-210 milimeter). Dit is fantastisch nieuws voor zij met smallere polsen. Het bandje klikt eenvoudig vast en is een plezier om aan- en uit te doen. Hoewel zwart nog steeds de meest populaire kleur is zijn er verschillende kleuren voorzien, waaronder roze, grijs en blauw.

Activity tracking en hartslag

activity screen
Het tijdperk waarin een activity tracker enkel in staat was om het aantal stappen te tellen zijn we al (lang?) voorbij. Zo detecteert en registreert de Gear Fit2 automatisch naast je stappen, calorieën en slaapkwaliteit ook of je bv fietst, squats doet of zelfs yoga. De Fit2 detecteert ook wanneer je een dutje doet en wanneer hij niet gedragen wordt. Dit wordt allemaal bijgehouden en kan achteraf worden bekeken zodat je een volledig overzicht hebt van je activiteit per dag.

Zij die op hun smartphone reeds gebruik maken van S Health gebruiken slechts zelden de functionaliteit voor het bijhouden van water- en caffeïneconsumptie doordat dit nogal omslachtig is om bij te houden. Met de Gear Fit2 kan je dit echter zeer eenvoudig bijhouden en kan dit helpen om je waterconsumptie te verhogen en je caffeïneconsumptie onder controle te houden.

De Fit2 registreert elke 10 minuten je hartslag en zal deze automatisch blijvend registreren intensieve inspanning. Indien je bij bepaalde activiteiten niet langer je hartslag wenst te monitoren (bv om je batterij te sparen) kan dit natuurlijk ook worden ingesteld. De hartslagsensor in de Fit2 is optisch, zoals bij de meeste activity trackers wat hem niet 100% betrouwbaar maakt en de aangegeven hartslag licht af kan wijken van deze afgenomen met een borstband. Dit is echter een probleem met zowat alle optische sensoren en aangezien deze activity trackers meestal niet gebruikt worden voor het die-hard sporten maar eerder om een gezondere levensstijl te ontwikkelen is dit naar onze mening geen grote tekortkoming.

Fitness tracking

De Gear Fit2 bevat verschillende technologische snufjes, waaronder een GPS, hartslagmeter, gyroscoop, barometer en accelerometer. In tegenstelling tot vele smart devices is de GPS van de Fit2 ingebouwd. Dit heeft als grote voordeel dat je je GSM niet mee moet nemen wanneer je gaat joggen of fietsen. Je kan steeds een kaartje met hierop je huidige route (en tempo) bekijken op je scherm.

Zoals eerder vermeld is de Fit2 in staat om automatisch te detecteren aan welke activiteit je deelneemt. Je kan echter ook manueel kiezen door een training te selecteren. Je kan dan doelen bepalen en voor bepaalde oefeningen kunnen instructies worden getoond op het scherm.

Overige features en technische informatie

De Samsung Gear Fit2 is voorzien van 4GB opslagcapaciteit, een dual-core processor van 1GHz en 521MB werkgeheugen. Dit maakt het zeer vlot in gebruik met voldoende opslagruimte voor muziek. Het scherm is een touchscreen en navigeren door de menu’s doe je door te swipen, met aan de zijkant van het apparaat (net zoals op je smartphone) back- en home knopjes.

Naast het beluisteren van je eigen muziek kan je via je Fit2 ook Spotify bedienen op je smartphone; zodat je deze niet steeds dient boven te halen indien je graag door je platlist browsed of een ander nummer wenst af te spelen.

Zoals je verwacht van een moderne smartwatch toont de Fit2 je notificaties bij het ontvangen van een bericht, telefoon, email of agenda-herinnering. Ook is het mogelijk om snelle antwoorden in te stellen die op vanop je Fit2 kunnen worden verstuurd.

De 200 mAh batterij gaat (afhankelijk van het gebruik) een 2 tot 4 dagen mee laadt vlot op in een uur tijd.

Samsung gear Fit2 – Besluit

De Samsung Gear Fit2 is een zeer aantrekkelijke en comfortabele wearable met de features van de nieuwste generatie activity trackers en smartwatches tegen een verrassend lage prijs. Met uitzondering van een iets minder nauwkeurige hartslagmeting bij intensievere workouts is het een zeer geschikte activity tracker / sporthorloge met alle functies die je verwacht van een ‘smart’ toestel.

Samsung Gear Fit2 Review

9.5

Prijs

10/10

  Kwaliteit

  10/10

   Gebruiksvriendelijk

   9/10

    Functies

    10/10

     Pros

     • - Betaalbaar
     • - Zeer uitgebreid
     • - Ingebouwde GPS
     • - Helder scherm

     Cons

     • - Enkel compatibel met Android apparaten
     • - Minder accurate hartslagmeter

     Reacties

     reacties