De gloednieuwe Fox 5 van Focus Fitness is samen met zijn broertje de Focus Fitness Fox 5 iPlus – welke allebei afkomstig zijn van het Nederlandse bedrijf Focus Fitness, een van de vaste waarden op het gebied van fitnessartikelen – een van de beste crosstrainers van dit moment. In de beginweken van 2016 heeft deze reeds bij de meeste online verkopers alle recordcijfers gebroken en de recensies prijzen allemaal dit nieuwe model. We leggen dan ook met veel plezier even uit wat it misschien wel het perfecte fitnesstoestel maakt voor u.
focus fitness fox 5 crosstrainer in zijaanzicht

meer informatie en prijzen

Welke functies heeft de Focus Fitness Fox 5 crosstrainer zoal?

Extra prestaties

Voor sporters die bij zijn kleinere broertje de Fox 3 nog niet voldoende uitdaging ervaren is de Fox 5 misschien een interessante optie. Deze is voorzien van een extra zwaar vliegwiel van 20kg wat zorg voor een zeer soepele en natuurlijke ervaring, met natuurlijk de mogelijkheid tot het instellen van zwaardere trainingniveaus (16!) voor de meer ervaren sporters.
focus fitness fox 5 vliegwiel

Makkelijk instelbaar

Een enorm pluspunt van de Fox 5 is dat deze makkelijk kan worden ingesteld naar de grootte van de gebruiker. De voetpedalen van dit model kunnen in drie verschillende standen worden ingesteld en zelfs de lengtepas kan in 4 stappen versteld worden, wat deze crosstrainer ook geschikt maakt voor grotere personen.

focus fitness fox 5 verstelbare pedalen

Externe borstband gebruiken

Net zoals bij de Fox 3 kan je bij de 5 een externa hartslagmeter gebruiken om je hartslag en calorieverbranding op te volgen tijdens het trainen. Een groot pluspunt aan dit model is dat er ook 2 handige sensoren zijn voorzien in de armsteun vooraan zodat je ook zonder hartslagmeter je fysieke belasting in het oog kan houden.

Hoge kwaliteit en duurzaamheid

Het merk Focus Fitness mag dan wel bekend zijn over de hele benelux voor hun hoge productkwaliteit (zo is bijna elke fitnesszaak uitgerust met een assortiment aan toestellen van Focus Fitness), bij de Fox 5 is deze kwaliteit echt merkbaar. Met zijn lengte van 130cm en gewicht van precies 70kg geniet je van een enorm stabiele en soepele ervaring tijdens het fietsen, ook wanneer je je wat harder inspant. Een ding wat onmiddelijk opvalt zijn de extra brede stevig gebouwde pedalen met anti slip afwerking, welke bij andere modellen vaak een van de eerste slachtoffers zijn van slijtage maar bij de fox 5 gemaakt zijn om lang mee te gaan.
focus fitness fox 5 voetsteunen

Wat is het verschil met de Fox 5 iPlus?

De Focus Fitness 5 iPlus is een versie van de Fox 5 met een extra digitale upgrade. Voor een klein verschil in prijs geniet je van een hele hoop digitale snufjes die je het trainen aangenamer en leuker maken.

Je kan eenvoudig je tablet of smartphone koppelen aan de ingebouwde computer van deze hometrainer via de ingebouwde Bluetooth ontvanger of via usb. Dit geeft je de mogelijkheid om gebruik te maken van de apps iConsole en Run on Earth, dit zijn beide apps die het mogelijk maken om aan virtuele trainingen deel te nemen over de hele wereld. Hiernaast beschikt het iPlus model ook over een uitgebreide trainingscomputer met veel trainingsprogramma’s.

focus fitness fox 5 iPlus crosstrainer

meer informatie en prijzen

Waarom zou ik deze crosstrainer kopen?

Zowel de Focus Fitness Fox 5 als het iPlus model zijn crosstrainers professioneel niveau voor een zeer schappelijke prijs. Beide zijn deze voorzien van allerlei moderne snufjes, en samen met het hoge comfort en oog voor detail kan je er zeker van zijn dat je er jaren op kan rekenen.

Technische Gegevens

 • Gewicht: 70 kg
 • Maximale belasting: 150 kg
 • Massa vliegwiel: 20 kg
 • Lengtepas verstelbaar: Ja
 • Pedalen verstelbaar: Ja
 • Hartslagmeting: Handsensoren & koppeling borstband (niet meegeleverd)
 • Tablethouder: Ja
 • Koppeling met tablet mogelijk: Ja (en smartphone)
 • Weerstand: Magnetisch
 • Aantal niveau’s: 16

Focus Fitness Fox 5 iPlus

Focus Fitness Fox 5 iPlus
8.95

Prijs

8/10

  Kwaliteit

  10/10

   Gebruisvriendelijk

   9/10

    Functies

    9/10

     Pros

     • - Stevig gebouwd
     • - Makkelijk instelbaar
     • - Voelt heel soepel aan
     • - Geschikt voor zwaardere en grotere sporters

     Cons

     • - Geen

     Reacties

     reacties