De Garmin Forerunner 220 wordt door velen beschouwd als de ideale looppartner. Tijdens het trainen kan je jezelf verwachten aan een nauwkeurige registratie van je hartslag en vooruitgang, gecomplimenteerd door motiverende feedback naarmate je vooruitgang maakt. Na je training wordt je vaak zelf verrast door complimenten en aanmoedigingen van vrienden dankzij de communicatiefuncties van de forerunner, zoals de mogelijkheid van het real-time volgen van je route en de mogelijkheid tot delen van je vooruitgang via de Garmin Connect app.

Forerunner 220 met hartslagmonitor

Welke functies heeft de Garmin Forerunner 220 HRM zoal?

Een waaier aan informatie

De Garmin Forerunner 220 registreert alle belangrijke gegevens tijdens het lopen, waaronder je afstand, tempo en hartslag. Net zoals een persoonlijke coach houdt hij statistieken bij van je prestaties en geeft hij feedback waar nodig, zodat je jezelf 100% kan concentreren op je loopactiviteit.

Zoals andere sporthorloges uit zijn categorie gebruikt de Forerunner 220 een ingebouwde GPS om je afgelegde afstand en tempo te berekenen, maar dankzij de ingebouwde versnellingsmeter laat hij de competitie ver achter zich. Dankzij deze ingebouwde versnellingsmeter is het niet nodig een aparte voetsensor te gebruiken bij indoor- en loopbandtrainingen. Breek je een van je persoonlijke records? Dan zal je 220 de eerste zijn om je te feliciteren. Na het trainen kan je ook moeiteloos een gedetailleerd overzicht van je prestaties bekijken van zowel de voorbije als vroegere sessies.

Wens je graag real-time coaching? Dan kan je steeds de gratis trainingsplannen op Garmin Connect raadplegen en deze versturen naar je Garmin Forerunner 220 sporthorloge. Dankzij de ingebouwde hartslagmeter kan je limieten en zones instellen voor de gewenste hartslag, tempo en hardloop/wandel-intervallen en zal je bij het overschrijden van je limieten een kleine waarschuwing ontvangen via een tril- of geluidssignaal (of beide).

Ongeëvenaard gebruiksgemak

Deze Garmin is een van de eerste loophorloges met een kleurenscherm van hoge kwaliteit, en een enorm duidelijke weergave waardoor je alle belangrijke informatie in een oogopslag te zien krijgt. De stevige bedieningsknoppen zorgen dat je zelfs tijdens het lopen zonder moeite door de gegevens bladert, en de stevige polsband zit zelfs comfortabel bij de meest actieve hardloopmomenten.

Altijd verbonden

Indien je de gratis Garmin Connect installeert op je smartphone kan je hem met je GPS sporthorloge koppelen. Zodra verbonden, zal je Forerunner de gegevens over je huidige hardloopsessie automatisch uploaden naar Garmin Connect, een gratis community waar je je statistieken op kunt slaan en kan delen met anderen. Indien je sporthorloge en smartphone gekoppeld blijven tijdens het lopen heb je ook de optie om gebruik te gemaken van de functie ‘LiveTrack’. Indien ingeschakeld kunnen je vrienden en fans je route en statistieken in real time volgen.

Waarom zou ik dit horloge kopen?

Waar bij het Nike+ horloge de ingebouwde hoogtemeter voor velen een troef is, heeft deze Forerunner ongetwijfeld een schot in de roos met de ingebouwde versnellingsmeter. Niet langer is het nodig een voetsensor te gebruiken om je cadens en tempo nauwkeurig te registreren. Voor zijn prijsklasse heb je er bovenop een ‘bulletproof’ (disclaimer: het horloge is niet bestand tegen kogels) stevige uitvoering een geweldige sociale ervaring bij met de smartphone koppeling. Kortom, een geweldig horloge.

Technische Gegevens

 • Schermgrootte 25,4mm (1 inch)
 • Schermresolutie 180 x 180px
 • Gewicht 40.7g
 • Herlaadbare Lithium-ion batterij
 • Waterbestendig tot 5 ATM
 • Houdt tot 200 uren aan activiteitsinformatie bij

Garming Forerunner 220 HRM

Garming Forerunner 220 HRM
9.4

Prijs

9/10

  Kwaliteit

  10/10

   Gebruiksvriendelijk

   10/10

    Functies

    9/10

     Pros

     • - Snelle en nauwkeurige GPS
     • - Zeer veelzijdig
     • - Duidelijk display
     • - Zeer licht horloge
     • - Waterdicht tot 50m

     Cons

     • - Geen fietsinstelling
     • - Beperkte kleuren

     Reacties

     reacties