We schrijven niet alleen recensies over de duurste producten, voor zij die enkel een sporthorloge zoeken om een goed beeld te krijgen van hun conditie en graag een oogje houden op hun hartslag tijdens het sporten is deze Polar FT-4 een geweldige keuze. Zo goed zelfs dat de schrijver van dit artikel er al lange tijd zelf gebruik van maakt tijdens het sporten (niet dat dit betekent dat we niet proberen objectief te blijven).

Polar FT-4

Welke functies heeft de Polar FT-4 zoal?

Het horloge heeft een groot scherm, waarop je gemakkelijk tijdens het trainen je hartslag af kan lezen en kan bekijken of je jezelf binnen je hartslagzone bevindt. Om het scherm te verlichten hoef je zelfs het horloge niet aan te raken, want er zit meer technologie in die handige apparaatje verstopt dan je zo op het eerste zicht zou denken. Wanneer je je arm met het horloge op borsthoogte houdt om het af te lezen zal het scherm je meteen je huidige hartslag tonen. Handig wanneer je net even niet de tijd of energie hebt om op knopjes te gaan drukken.

Om het trainen makkelijker te maken kan je een gewenste fitnesszone instellen. Het horloge geeft je dan ook een melding wanneer je deze zone haalt, wat een handige functie is tijdens zware trainingen en je helpt met het timen van je volgende set. Een klein minpuntje wat we zelf ervaren is het ontbreken van een stopwatch, maar dit kan natuurlijk makkelijk opgelost worden door je smartphone er even bij te nemen.

Een enorm voordeel van dit horloge is zijn ongeëvenaarde batterijduur. Een knoopbatterijtje is voldoende om weer een jaar naar hartelust te sporten, hou hem dus gerust ook aan na het trainen om gewoon gebruik te maken van de ingebouwde klok en kalender. Je moet ook geen schrik hebben om een duik te wagen, want deze Polar is waterdicht tot op een diepte van wel 30 meter, al kan je de bedieningsknoppen onder water niet gebruiken.

Na het trainen geeft de FT4 steeds een overzicht weer van je training zodat je je verschil in hartslag kan bekijken. In het interne geheugen kan je tot 10 sessies opslaan. Je kan ook gebruik maken van een data-transfer uitbreiding om deze data over te zetten op je computer of smartphone.

Waarom zou ik dit horloge kopen?

Dit Polar FT4 sporthorloge is een van de beste hartslagmeters in zijn prijsklasse dankzij zijn gebruiksgemak en lichte ontwerp. Je kan er misschien niet je emails op lezen of jezelf zien rondlopen op Google Maps maar dankzij de handige HeartTouch ‘hands-free’ weergave van je hartslag heb je er toch een functie bij waarmee dit horloge de competitie achterwege laat.

Technische Gegevens

 • Hartslagmeter met hartslagzones
 • Toont aantal verbrande calorieën
 • Klok met tijdstip, datum, alarm en snooze functie
 • Vervangbare batterij met levensduur van 12 maanden
 • Waterbestendig tot op 30m

 

Polar FT-4

Polar FT-4
9.325

Prijs

10/10

  Kwaliteit

  10/10

   Gebruiksvriendelijk

   10/10

    Functies

    8/10

     Pros

     • - Goedkoop
     • - Duidelijk scherm
     • - Ideaal voor tijdens fitness
     • - Heldere achtergrondverlichting

     Cons

     • - Datatransfer enkel met apart aan te kopen uitbreiding
     • - Geen stopwatch

     Reacties

     reacties